Comandă telefonic: 021 430 30 95

Bine ai venit! | Contul meu | Favorite

Politica de prelucrarea a datelor cu caracter personal

 

Prezentul document descrie politica societatii BOOKLET SRL [societate romana infiintata si functionand conform Legii 31/1990 privind societatile, cu sediul in Bucuresti, Strada Ariesul Mare, Nr. 5, Bl. I12, Sc. 2, Et. 3, Ap. 26, sectorul 6, inregistrata sub nr. J40/6210/2000, avand CUI 13168520, in continuare „Societatea”] de a utiliza si proteja datele cu caracter personal (astfel cum sunt definite de legislatia in vigoare).

 

Exercitarea drepturilor, conform Cap. III, se poate face prin transmiterea unui mesaj catre Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal (Data protection officer) la adresa de e-mail: dpo@booklet.ro sau prin transmiterea unei adrese scrise cu confirmare de primire la sediul societati. Termenul de solutionare a sesizarilor este de 30 de zile de la primirea acestora.

Persoanele vizate au posibilitatea dezabonarii instante (unsubscribe) de la serviciul de transmitere a stirilor prin e-mail (newsletter), prin folosirea link-ului „dezabonare” din e-mailul primit.

 

Cap. I – Datele colectate

Art. 1 – In vederea indeplinirii activitatii comerciale Societatea colecteaza date cu caracter personal prin urmatoarele mijloace:

a) Informatii pe care le primim de la utilizator:

  • Anumite informatii sunt necesare pentru crearea unui cont pentru a beneficia de serviciile societatii, precum adresa de e-mail si parola. Informatii aditionale pot fi furnizate de utilizator fara plasarea unei comenzi (nume de utilizator, nume si prenume, adresa, numar de telefon).
  • In vederea plasarii unei comenzi telefonic sau pe site-ul Societatii, colectam urmatoarele informatii: nume, prenume, adresa de facturare, adresa de livrare, numar de telefon.
  • Cu privire la persoanele din domeniul cultural-educational, Societea colecteaza urmatoarele inclusiv informatii: unitatea cultural-educationala, functia in cadrul institutiei, specialitatea/materia predata.

b) Informatii aditionale

  • In vederea transmiterii de oferte personalizate, Societatea stocheaza si proceseaza istoricul comenzile plasate de cumparatori.
  • In cazul in care persoana vizata a participat la campanii de marketing (sondaje, concursuri sau promovari), cu acordul persoanei vizate, Societatea colecteaza nume, prenume, informatii de contact si/sau mesaje.

 

Cap. II – Cum prelucram aceste informatii? (scopul prelucrarii)

Art. 2 – Societatea stocheaza si prelucreaza aceste date cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

  • Organizarea campaniilor de marketing direct care urmaresc transmiterea de oferte personalizate catre clienti prin urmatoarele mijloace: contactarea telefonica directa, transmiterea de e-mail-uri personalizate, transmiterea de oferte promotionale la adresa sau alte asemenea.
  • livrarea comenzilor utilizatorilor conform Termeni si Conditii si in vederea indeplinirii unor obligatii legalte (e.g. emitere facturi).

Art. 3 – Societatea prelucreaza datele cu caracter personal in temeiul acordului persoanei vizate, in virtutea executarii obligatiilor contractuale sau pentru executarea unei obligatii legale.

 

Cap. III – Durata prelucrarii

Art. 4 – Societatea stocheaza datele cu caracter personal dupa cum urmeaza:

  • Datele cu caracter personal primite prin intermediul site-ului – pana la momentul stergerii utilizatorului, retragerea consimtamantului sau prin exercitarea dreptului la uitare;
  • Datele cu caracter personal transmise prin alte mijloace de comunicare – timp de 5 ani de la ultima campanie de marketing direct, respectiv pana la retragerea consimtamantului sau prin exercitarea dreptului la uitare.

 

Cap. IV – Drepturile Persoanelor Vizate

Art. 5 – Conform Regulamentului European privind protectia datelor cu caracter personal, Societatea recunoaste si garanteaza urmatoarele drepturi ale persoanelor vizate:

a) Dreptul de acces –dreptul persoanei vizate de a obtine o confirmare din partea Societatii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la informatii privind modalitatea in care sunt prelucrate datele.

b) Dreptul la rectificare – dreptul persoanei vizate de a solicita corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte. Rectificarea va fi comunicata fiecarui beneficiar, la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.

c) Dreptul la portabilitatea datelor – dreptul de a primi datele personale intr-un format structurat, utilizat in mod curent, care poate fi citit automat si dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

d) Dreptul la opozitie – dreptul persoanei vizate de a se opune prelucrarii datelor personale atunci cand prelucrarea nu este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau nu are in vedere un interes legitim al operatorului. Atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, ai dreptul de a te opune prelucrarii in orice moment.

e) Dreptul la stergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”) – dreptul persoanei vizate de a solicita sa ii fie sterse datele cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive:

  • acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
  • retragerea consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
  • exercitarea dreptului de opozitie si inexistenta unor motive legitime care sa prevaleze;
  • datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
  • datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale;
  • datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale.

f) Dreptul la restrictionarea prelucrarii – Persoana vizata poate solicita restrictionarea prelucrarii in urmatoarele cazuri:

  • persoana vizata contesta exactitatea datelor, pe o perioada care permite Societatii verificarea corectitudinii datelor;
  • prelucrarea este ilegala, iar persoana se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea;
  • in cazul in care Societatea nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
  • in cazul in care persoana s-a opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care Societatea verifica daca exista alte temeiuri legitime pentru procesarea datelor cu caracter personal.

 

Cap. V – Transferul datelor catre terte persoane

Art. 6 – Societatea nu transfera datele cu caracter persoanal catre alti operatori fara notificarea sau cererea prealabila a persoanei vizate.

Art. 7 – Persoana vizata imputerniceste Societatea sa comunice datele cu caracter personal (nume, adresa de corespondenta si numar de telefon) catre societatea de curierat in vederea livrarii produselor achizitionate.

Art. 8 – Societatea poate transfera informatii catre alte societati afiliate, furnizorilor de servicii sau altor parteneri care le proceseaza in numele Societatii, pe baza instructiunilor Societatii si asigurand nivelul de securitate conform legislatiei in vigoare. Aceste societati pot oferi servicii globale, inclusiv asistenta pentru clienti, tehnologia informatiei, plati, vanzari, marketing, analiza de date, cercetare si sondaje.

Art. 9 – Toti colaboratorii societatii au implementat si respecta standardele de protectie a datelor cu caracter personal impuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date.

Art. 10 – Societatea poate pastra sau dezvalui informatii transmise in vederea respectarii prevederilor legale, a procedurilor legale sau pentru a raspunde unei cereri din partea autoritatilor publice. De asemenea, poate folosi datele pentru a-si exercita drepturile legale, pentru a se apara in cadrul actiunilor judiciare sau pentru a preveni, detecta sau raporta activitati ilegale, precum frauda, abuzuri, incalcari ale termenilor si conditiilor sau amenintari la adresa securitatii Societatii sau sigurantei fizice a oricarei persoane.

 

Cap. VI – Securitatea informatiilor

Art. 11 – Lucram din greu pentru a pastra datele in siguranta. Utilizam o combinatie de controale tehnice, administrative si fizice pentru a mentine securitatea datelor procesate; aceasta include utilizarea unor softuri de criptare a datelor. Cu toate acestea, nicio metoda de transmitere sau de stocare a datelor nu este complet sigura. Daca aveti o problema legata de securitate, va rugam sa contactati dpo@booklet.ro

Art. 12 – In conformitate cu Regulamentul European, Societatea urmareste, identifica, inregistreaza, arhiveaza si raporteaza, acolo unde este cazul, toate incidentele de securitate.

 

Cap VII – Politica de cookie

Art. 13 – Un cookie este un fisier-text de mici dimensiuni care este descarcat in memoria unui calculator sau altui dispozitiv (telefon mobil, tableta), atunci când cineva acceseaza un site web. Cookie-urile sunt generate atunci când browserul pe care-l folosiți afiseaza un site/pagina web. Site-ul transmite informații catre browser, iar acesta creeaza fisierul-text, adica cookie-ul. Daca accesați din nou acelasi site, browserul transmite cookie-ul catre serverul pe care se afla site-ul. In felul acesta sunteți identificat de fiecare data când vizitați site-ul respectiv.

Art. 14 – Cookie-urile stocheaza date cu caracter personal, in momentul in care completați formulare online, va inregistrați pe un anumit site web, utilizați sisteme de plați electronice sau navigați printr-un site. Utilizarea cookie-urilor si obligațiile implicite ale celor care le folosesc sunt reglementate atât In legislația Uniunii Europene, cât si In legislația naționala – Legea 506/2004.

Art. 15 – Desi informațiile cu caracater personal sunt protejate pentru a nu putea fi accesate de persoane rauvoitoare, uneori pot fi interceptate. Puteti controla si/sau sterge cookie-urile dupa cum doriți. Puteți sterge toate cookie-urile care sunt deja In calculatorul dumneavoastra si puteți configura browserele sa blocheze plasarea acestora. Puteți afla mai multe informații despre cookie și instrucțiuni privind gestionarea, dezactivarea sau stergerea cookie-urilor din browser accesand linkul. (http://www.consilium.europa.eu/ro/about-site/cookies/)

 

Cap VII – Autoritatile competente

Art. 16 – Exercitarea drepturilor, conform Cap. III, se poate face prin transmiterea unui mesaj catre Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal (Data protection officer) la adresa de e-mail: dpo@booklet.ro sau prin transmiterea unei adrese scrise cu confirmare de primire la sediul societati. Termenul de solutionare a sesizarilor este de 30 de zile de la primirea acesteia.

Art. 17 – De asemenea, persoanele vizate au dreptul de a sesiza Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) cu privire la prelucrarea nelegala a datelor cu caracter personal prin transmiterea unei notificari la sediul autoritatii: Bucuresti, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru, nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, e-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Copyright © 2004-2018 Booklet. Toate drepturile rezervate.

Loading... Please wait..